INDICATA België lanceert de 0 km-functie om dealers te helpen de verkoop en prijzen van pre-geregistreerde wagens bij te houden.

INDICATA België introduceert een nieuwe functie op de taxatie portaal die dealers helpt bij het beheren van het groeiend aantal auto's dat vooraf wordt geregistreerd in hun individuele markten.

Aangezien OEM's hun marktaandelen willen versterken met tactische dealerregistraties is het van groot belang dat autodealers niet alleen in eerste instantie 0 km/pre-registraties correct kunnen prijzen, maar ook de markt kunnen blijven volgen om concurrerend te blijven in geval dat andere dealers prijsmaatregelen nemen.

Over het algemeen geven dealers hoge kortingen op auto's van 0 km om ze snel te verkopen en zo  dure afschrijvingen te voorkomen. Daarom is het belangrijk om deze voertuigen afzonderlijk van de rest van hun voorraad te volgen en taxeren.

Met deze nieuwe functionaliteit kan een dealer specifieke prijsstrategieën opstellen voor verschillende voertuigcategorieën. INDICATA volgt automatisch advertenties die binnen een vastgestelde categorie en vanaf nu kunnen dealers handmatig leeftijds-en/of kilometerstandscriteria instellen die voertuigcategorieën identificeren.

Dat betekent dat wanneer dealers hun prijzen vergelijken met voertuigen van vergelijkbare categorieën, ze niet het risico lopen een demo-auto te vergelijken met een pre-geregistreerde wagen, of een pre-geregistreerde wagen met een tweedehandswagen. Elke categorie heeft immers zeer verschillende prijzen.

Het INDICATA-dashboard identificeert nu drie soorten gebruikte autocategorieën om dealers te helpen de waarde van hun eigen voorraad en die van hun lokale dealerconcurrenten nauwkeurig in te schatten.

De INDICATA-categorieën zijn:

  • 0km/pre-geregistreerde voertuigen die door de dealer zijn aangemeld en op hun voorterrein staan ​​maar nog nooit hebben gereden
  • Demo voertuigen die doorgaans enkele kilometers op de teller hebben en enkele maanden oud zijn
  • Algemene dealer used car stock

Voor meer informatie over Indicata en de 0 km functie, contacteer Jan Herbots, Indicata Sales Manager, op het e-mailadres (Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.)