Andrew Shields wordt internationale Business Unit Director INDICATA, onderdeel van Autorola Group

INDICATA, de internationale data tak van Autorola, maakt de benoeming van Andrew Shields per 1 november jl. als Business Unit Director van INDICATA bekend

Odense, 6 novemner 2019 – Andrew zal INDICATA leiden, dat realtime waarden, business intelligence en analytische oplossingen levert ten behoeve van succesvol wagenparkbeheer van fabrikanten, importeurs, dealers, fleetowners, banken en verzekeringsmaatschappijen. Door realtime data van de tweedehandsmarkt in 14 landen te verzamelen, te verwerken en te analyseren wordt inzicht in vraag en aanbod, prijs- en marktdynamiek en voorraden gegeven.

Andrew Shields vervulde diverse functies als Director of Fleet and Remarketing bij Avis Europe, VP Sales and Supply voor een online autosupermarkt en gaf gedurende 10 jaar advies aan OEM's, dealergroepen en leasemaatschappijen.

Erwin Coesens, Country Manager Autorola Benelux: “Andrew's ervaring op gebied van de Automotive, e-commerce en financiën kunnen een belangrijke bijdrage betekenen voor het verder uitbouwen van onze data tak.”

Andrew: “Bij Avis Europe hadden we behoefte aan actuele prijsgegevens uit meerdere landen, die internationaal te vergelijken zijn en consistent gegarandeerd worden. INDICATA levert dat! Ik adviseerde OEM's en grote dealergroepen op basis van de data van INDICATA en heb daardoor radicale verbeteringen in winstgevendheid op gebied van occasionbeleid kunnen bewerkstelligen. Ik maakte dus al gebruik van de data van INDICATA voordat ik bij het team kwam. Als wereldleider in realtime marktdata van tweedehands auto’s gaat het niet alleen om het leveren van prijsdata, maar ook om het begeleiden van dealers bij het implementeren van flexibel prijsbeleid, van verkoopmedewerkers tot en met de CEO. ”

In Andrew's adviescarrière steunde hij onlangs VW Bank GmbH, leasemaatschappij VWFS Ierland, bij de integratie van Sofico's Miles-leasebeheersysteem. “Nu ik bij INDICATA betrokken ben, ben ik blij dat we de volledige data-integratie in Sofico in alle 14 landen hebben aangekondigd. Dit levert de lease- en financiële relaties van Sofico realtime prijsinzicht op individuele voertuig- en portefeuilleniveau”, voegt hij eraan toe.

Over INDICATA

INDICATA maakt deel uit van de Autorola Groep, wereldwijd marktleider in online remarketing en ICT-oplossingen voor de automobielsector. INDICATA is een realtime oplossing die live data van online en professioneel te koop aangeboden tweedehandsvoertuigen verzamelt, verwerkt en analyseert met als doel inzicht te geven in de marktwerking. Het biedt hierdoor een unieke oplossing om de rentabiliteit bij verschillende transacties van tweedehandsvoertuigen te verbeteren en restwaarden in de auto-industrie en afgeleide sectoren te beschermen. Het op het web gebaseerde INDICATA-dashboard biedt realtime KPI's, rapporten en analyses waarmee fabrikanten, importeurs, dealers, fleetowners, banken, verzekeringsmaatschappijen, enz. hun marktpositie kunnen optimaliseren.

Over Autorola Group

Autorola Group is wereldleider in online remarketing en automotive IT-oplossingen voor professioneel wagenparkbeheer met hoofdkantoor in Denemarken. Het bedrijf stelt momenteel ongeveer 450 werknemers tewerk in verschillende vestigingen in 19 landen in Europa, Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Azië-Pacific.

Persinformatie
Erwin Coesens, Autorola, Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien., GSM + 32 475 95 96 00

Websites
indicata.be
autorola.be