Autorola en Sofico sluiten partnership voor integratie INDICATA en Miles 

Wagenparkbeheerders wereldwijd kunnen nu nog sneller de risico’s en opportuniteiten van hun vloot inschatten

Brussel, 27 september 2019 – Autorola, wereldleider in online remarketing en automotive IT-oplossingen voor professioneel wagenparkbeheer, en Sofico, een wereldwijde referentie voor software in de leasing- en financial services industrie, gaan samenwerken om een nieuwe dimensie toe te voegen aan het dynamisch beheer van grote vloten. Dankzij het partnership zullen de vloot- en portefeuillebeheerders bij leasemaatschappijen en andere financiële instellingen die Miles van Sofico gebruiken, in staat zijn om aan de hand van realtime marktinzichten en specifieke KPI’s de portfoliowaarden van hun vloot te maximaliseren. Hierdoor kunnen ze tevens een verbeterde verkoop en efficiënt risicobeheer realiseren.

Erwin Coesens, Country Manager Autorola Belux legt uit: “Traditioneel waarderen voertuigbeheerders hun activa op basis van historische gegevens. Dit resulteert dikwijls in grote waardeverschillen die pas aan het einde van het voertuigcontract in beeld komen. De INDICATA realtime data stellen voertuigbeheerders in staat om hun vloot pro-actief te benaderen en constant te screenen op zakelijke opportuniteiten zodat snelle en doordachte beslissingen kunnen worden genomen. Jurgen Claus, international business development manager bij Autorola Group vult aan: ”Het bepalen van risicocriteria op basis van betrouwbare realtime data zorgt voor een verbeterde efficiëntie en een veel duidelijker zicht op lopende, huidige en toekomstige uitdagingen en kansen.”

Sofico zal de INDICATA realtime data integreren in haar Miles oplossing. Deze software is speciaal ontwikkeld om flexibele en functionele end-to-end oplossingen te bieden om wagenparken efficiënt te beheren. Deze integratie zal bijdragen tot een realtime inzicht op zowel individueel voertuig als portefeuille niveau.

Gémar Hompes, managing director bij Sofico: “We zijn meer dan 30 jaar actief in de fleet management business. Sinds dag één volgen we de markt van nabij en speuren we naar innoverende trends en nieuwe technologieën om onze klanten te helpen hun vloot nog beter te beheren. Eén trend is de stijgende nood van wagenparkbeheerders en leasemaatschappijen om het gebruik van hun voertuigen met grotere en verschillende granulariteit te beheren: van jaren tot minuten. De realtime INDICATA data is een uitstekende tool om wagenparkbeheerders net dat inzicht te geven dat nodig is om hun vloot op elk moment optimaal te beheren.”

Over INDICATA

INDICATA maakt deel uit van de Autorola Groep, wereldwijd marktleider in online remarketing en ICT-oplossingen voor de automobielsector. INDICATA is een realtime oplossing die live data van online en professioneel te koop aangeboden tweedehandsvoertuigen verzamelt, verwerkt en analyseert met als doel inzicht te geven in de marktwerking. Het biedt hierdoor een unieke oplossing om de rentabiliteit bij verschillende transacties van tweedehandsvoertuigen te verbeteren en restwaarden in de auto-industrie en afgeleide sectoren te beschermen. Het op het web gebaseerde INDICATA-dashboard biedt realtime KPI's, rapporten en analyses waarmee fabrikanten, importeurs, dealers, fleetowners, banken, verzekeringsmaatschappijen, enz. hun marktpositie kunnen optimaliseren.

Over Autorola Group

Autorola Group is wereldleider in online remarketing en automotive IT-oplossingen voor professioneel wagenparkbeheer met hoofdkantoor in Denemarken. Het bedrijf stelt momenteel ongeveer 350 werknemers tewerk in verschillende vestigingen in 17 landen in Europa, Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Azië-Pacific.

Over SOFICO
Sofico is wereldwijd toonaangevende leverancier voor bedrijfs-kritische software-oplossingen voor leasing en fleetmanagement bedrijven. De software wordt gebruikt door een breed scala aan gerenommeerde leasemaatschappijen, over de hele wereld.

Sofico is opgericht in 1988 in Gent en telt meer dan 30 jaar ervaring en zakelijke expertise in de leasing en fleetmanagement sector. Sofico stelt momenteel wereldwijd 280 medewerkers tewerk, waarvan 130 in Gent (Technologiepark, Zwijnaarde). Het bedrijf levert software in 22 landen over de hele wereld.

Persinformatie
Erwin Coesens, Autorola, Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien., GSM + 32 475 95 96 00
Wim Bauwens, Sofico, Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien., +32 9 210 80 40